خیلیها فکر میکنن که هرچی رژیم سختتر باشه، نتیجه سریعتر میگیرن. ولی واقعیت اینه که رژیمهای خیلی سخت، نه تنها پایدار نیستن، بلکه از نظر علمی هم چندان مؤثر نیستن. در ادامه سه دلیل علمی و مهم رو بررسی میکنیم:
۱. سوختوساز بدن کاهش پیدا میکنه
وقتی به شدت کالری رو کم میکنی، بدن وارد حالت «بقای اضطراری» میشه. یعنی چی؟ یعنی سرعت متابولیسم (سوختوساز) رو پایین میآره تا با انرژی کمتر زنده بمونه. نتیجه؟ وزن خیلی سختتر کم میشه، حتی با رژیم شدید.
تحقیقات نشون میده که رژیمهای خیلی کمکالری باعث کاهش هورمونهای تیروئیدی و سطح انرژی پایهی بدن میشن، که این روند کاهش وزن رو کندتر میکنه.
۲. از دست دادن عضله به جای چربی
وقتی بدن کالری کافی دریافت نمیکنه، به جای چربی سراغ عضلهها میره. کاهش عضله بهمعنی کندتر شدن متابولیسم و افزایش احتمال برگشت وزن بعد از رژیمه.
مطالعات علمی نشون داده افراد با رژیمهای بسیار سخت درصد بیشتری از تودهی عضلانی رو از دست میدن که در نهایت باعث میشه بعد از رژیم، سریعتر چاق بشن.
۳. افزایش ولع و پرخوری عصبی
رژیمهای سخت معمولاً با محدودیتهای زیاد همراه هستن؛ حذف کامل نون، برنج، شیرینی یا حتی میوه! این محدودیت باعث میشه مغز نسبت به اون غذاها حساستر بشه و بعد از مدتی فرد دچار ولع شدید و پرخوری بشه.
مطالعات نشون دادن که رژیمهای خیلی محدودکننده باعث افزایش سطح هورمون گرلین (هورمون گرسنگی) میشن و همین موضوع پرخوری بعد از رژیم رو تقویت میکنه.
نتیجهگیری
رژیمهایی که بیش از حد سخت و محدودکننده هستن، در بلندمدت نتیجهای جز ناامیدی و برگشت وزن ندارن. توی کلینیک بهسین، ما با آنالیز بدن و شرایط فردی، رژیمی طراحی میکنیم که بدون فشار شدید، هم مؤثر باشه و هم قابل ادامه دادن.
----
برای دریافت رژیم تخصصی یا بهرهمندی از دستگاههای لاغری موضعی پیشرفته، میتوانید با کلینیک تغذیه بهسین تماس بگیرید.
نگار داسار – کارشناس تغذیه
مطب: قزوین.بلوار ملاصدرا | شماره تماس: 09399797008